Zero to Hero

Februarie 21, 2023 Investitii, Trading

Inca din anul 2021, de cand am creat programul "Options Start" (care avea ca focus tranzactionarea contractelor derivative denumite "Optiuni") am sesizat o discrepanta vizibila la o parte din cei ce se inscriau in program - in marea majoritate traderi ce se gaseau in diverse faze ale prioadei de inceput in aceasta activitate. Deci incepatori.

 

Foarte multi dintre ei (cam 250 in acesti doi ani) deja isi incercasera norocul in trading, in principal pe instrumente de tip CFD. Rezultatele fusesera in intevalul [moderat negativ - catastrofal]. Adica unii isi pierdusera conturile cu totul. Ceilalti se zbatusera in situatii de pierdere mare sau moderata. Nu prea imi amintesc de traderi profitabili pe CFD care sa fi ajuns in programul nostru. Poate au fost, dar nu imi spuneau mie. Bine, si statistica ne spune ca acolo 80% pierd... deci oarecum ne gaseam in zona probabilului.

 

Erau si investitori care cautau sa invete sa faca hedging, desi acestia au aparut mai cu seama in 2022 (deh... cine vrea sa faca hedging in Bull-Market, nu ?).

Ma rog... nu ca as face eu neaparat asa o diferentiere (traderi vs. investitori), intrucat de multe ori aceste categorii se intrepatrund.

 

Discrepanta pe care o puteam observa eu era urmatoarea: o parte consistenta dintre acestia trecusera direct la tranzactionarea derivativelor financiare (in speta, CFD) fara se aiba cunostinte elementare despre piata financiara si instrumentele de tranzactionare. De unde si rezultatele pe care le obtinusera. Ca sa va dau un singur exemplu (dar destul de frecvent): ei tranzactionau CFD-uri fara sa inteleaga notiunea de "levier" si/sau "valoare notionala".

 

Aceasta discrepanta o vedeam si la cei care doreau acum sa inceapa tranzactionarea optiunilor (instrumente complexe) tot fara sa detina aceste cunostinte elementare (bine, in cazul acesta urma sa ii invatam noi, dar programul de training in sine nu era construit pentru incepatori in ale pietei financiare, ci doar in ale optiunilor). 

 

Cauzele acestei situatii in care probabil se regasesc o mare parte dintre cei ce cocheteaza cu activitatea de trading si/sau investitii sunt multiple: de la lipsa educatiei financiare de baza (nu poti sa ii ceri sa o aiba unui inginer sau informatician, cu o formare prefesionala in zona stiintelor exacte) la ademenirea si "turismul" educational prin tot felul de programe de "educatie financiara" furnizate de orice fel de "educatori" dar numai de finantisti nu... (mai ales cursuri de trading).

 

In tot cazul, evolutia naturala a programului nostru de training a fost sa inglobeze module privind tranzactionarea tuturor instrumentelor de tranzactionare accesibile trader-ului/investitorului de retail: actiuni, CFD-uri, futures, optiuni; pe langa acestea si macroeconomie, psihologie, structura pietei, etc. Acesta este programul "Trading Start", pe care il avem si acum in oferta noastra.

 

Insa intrucat solicitarile au fost permanente in ideea realizarii si a unei educatii/formari de baza in domeniul pietei financiare, in sensul in care cineva sa poata incepe aceasta aventura (fie ca se vrea trader sau investitor, sau amandoua deodata) cu adevarat DE LA ZERO, am creat programul "Zero to Hero", in care participantii incep de la ZERO (adica nestiind nimic, sau aproape nimic despre piata financiara, investitii sau trading), si finalizeaza castigatori, cunoscand atat modalitati comune de investitii si tranzactionare cat si utilizarea derivativelor financiare pentru eficientizarea portofoliilor si/sau pentru realizarea unei activitati profitabile de trading pe termen lung (ceea ce extrem de putini reusesc).

 

Practic, inainte de a parcurge programul de training "Trading Start", participantii parcurg doua cursuri pentru incepatori:

Se parcurg astfel doua programe complementare, dar care constituie un program educational complet:

  • programul "PRIMII PASI" (cele doua cursuri de incepatori amintite mai sus)
  • programul "TRADING START" (programul de training privind tranzactionarea actiunilor si a instrumentelor derivative) >> include si acces gratuit la Trading Room pe toata durata programului

Consideram ca acest program ("ZERO TO HERO") furnizeaza un ciclu educational complet, unde un aspirant la participarea in piata financiara (indiferent sub ce forma se doreste aceasta participare: trading, investitii, sau amandoua concomitent) poate sa inceapa efectiv "de la zero" si sa ajunga dupa 5-6 luni sa poata evolua independent in piata, obtinand profituri constante pe termen lung.

 

Si cand vorbim aici de "profituri constante pe termen lung" ne referim la randamente rezonabile, realiste, si nu la povesti precum "secretul imbogatirii la bursa", "milionane la pensie", "cum sa fii milionar in 7 pasi", ca sa citez numai cateva din pacalelile care se practica in educatia financiara online pe tot mapamondul.

 

Prin urmare, daca activitatea la bursa este ununl dintre obiectivele tale in perioada urmatoare si/sau te regasesti in descrierea de mai sus, te invit sa participi la programul nostru, care va incepe in luna Martie 2023 si se va incheia la sfarsitul lunii August.

Nu e usor... dar e o aventura minunata. Si daca asta vrei (sa ajungi sa fii un participant activ si PROFITABIL la piata financiara), se merita !

 

Programul se poate poate achizitiona cu discount: €475 (pret intreg = €575) sau in 5 rate lunare a cate €115.

Pentru mai multe detalii ne puteti suna la +34 667 032 050

 

Va asteptam !